درباره استاد

دکتر حسین خنیفر در سال ۱۳۴۸ در شهرستان شوش دانیال در استان خوزستان به دنیا آمد. وی پس از طی دوره متوسطه در دبیرستان شهید مطهری وارد مرکز تربیت معلم بوشهر شد و سپس تحصیلات خود را در دانشکده روانشناسی و علوم تربیتی دانشگاه تهران در مقطع کارشناسی آغاز کرد و در نهایت با مدرک دکتری مدیریت و برنامه‌ریزی در تهران فارغ‌التحصیل گردید و به طور هم‌زمان تحصیلات حوزوی خود را نیز به صورت متفرقه کامل نمود.

دکتر خنیفر پس از ۱۸ سال خدمت در آموزش و پرورش در سال ۱۳۸۳ به عنوان استادیار در دانشگاه تهران پذیرفته شد و با توجه به انبوه کتب و مقالات منتشره توانست در عرض ۳ سال به درجه دانشیاری و عضویت هیئت علمی (رسمی- قطعی) این دانشگاه نائل گردد و در سال 1392 به درجه استاد تمامی نائل آمد. فعالیت‌های علمی ایشان بسیار گسترده بوده که در این جا تنها به برخی از آن‌ها اشاره می‌شود.

سوابق اجرایی و آموزشی: عضو هیأت علمی دانشگاه تهران در رشته مدیریت، عضو هیأت ممیزه دانشگاه تهران (2 دوره به مدت 4 سال)، عضو کمیسیون علوم رفتاری دانشگاه تهران، عضو کمیسیون علوم انسانی دانشگاه تهران، عضو کارگروه تدوین سند مالی نظام آموزش و تربیت، شورای آموزشی دانشگاه جامع علمی‌کاربردی، شورای آموزش و پژوهش مرکز آموزش مدیریت دولتی استان قم، کمیته آمایش رشته‌ها در دانشگاه تهران، ریاست مرکز کارآفرینی پردیس فارابی، ریاست دانشکده مدیریت پردیس فارابی، تدریس در مقاطع کارشناسی، کارشناسی ارشد، و دکتری در دانشگاه تهران.

آثار تألیف و ترجمه شده: «اصول و مبانی پژوهش های کیفی»، ج1 و ج2، «مقاله نویسی کاربردی»، «اصول و مبانی برنامه ریزی، فرد و سازمان»، «زمان آفرینی»، «مبانی نظریه پردازی»، «مهارت‌های زندگی»، «مدیریت زمان از دانش تا روش»، «نظام پیشنهادها»، «روانشناسی کار»، «آموزش پودمانی از نظریه تا کاربرد»، «فنون تدریس»، «کارآفرینی در نظام ارزشی»، «بازکاوی مفهوم اعتماد سازی در سازمان» و «استانداردسازی در آموزش» نمونه‌هایی از 52 اثر منتشره ایشان هستند.

پروژه‌های تحقیقاتی: اجرا و تکمیل 32 پروژه ملی و استانی در حوزه‌های مدیریت، سازمان، آموزش و پرورش، و … از جمله فعالیت های پژوهشی افتخارات این استاد ارجمند است.

مقالات علمی- پژوهشی و ترویجی: چاپ بالغ بر 220 مقاله ثبت شده به زبان‌های فارسی، عربی، و انگلیسی در نشریات معتبر داخلی و خارجی؛ پژوهشگر برگزیده رتبه دوم و اول در «جشنواره بزرگداشت پژوهشگران برگزیده سال دانشگاه‌ها و مراکز پژوهشی» در سال‌های ۱۳۸۱ و ۱۳۸۲؛ و ارائه مقاله در بیش از 19 کشور به زبان انگلیسی در کشورهای فرانسه، آلمان، آمریکا، سوییس، ایتالیا، مالزی، مراکش، یونان، و … .

سمینارها و کارگاه‌های آموزشی: برگزاری حدود ۱۵۰ سمینار و کارگاه آموزشی در زمینه «مدیریت زمان»، «کارآفرینی»، «فنون تدریس»، «فنون ارزشیابی»، «روش تحقیق»، «مدیریت مراکز آموزشی»، «مهارت‌های زندگی»، «گزارش‌نویسی»، و ده‌ها حوزه مرتبط دیگر در دانشگاه‌ها و سازمان‌های مختلف.

استاد دستی هم در شعر و خطاطی دارد و اوقات فراغت خود را به مطالعه رمان و زندگینامه افراد موفق می‌گذراند تا به قول خودش ضمن الهام گرفتن از زندگی آنها بتواند اندکی از دشواری کارهای جدی‌تر زندگی بکاهد. ایشان با داشتن کارنامه درخشانی که در قالب یک رزومه ۲۰ صفحه‌ای گردآوری شده، فروتنانه موفقیت خود را حاصل «پشتکار فراوان» و «استعداد معمولی» می‌داند و این موضوع، دست‌کم «ما» را به یاد فرصت‌های از دست رفته زندگی انداخت، که چه کارها می‌توانستیم انجام دهیم و ندادیم. زندگی علمی ایشان در قالب یک رزومه 30 صفحه ای گردآوری شده است که لینک آن در وب سایت شان موجود است